Hummus

Hummus

Hummus w klasycznej wersji. Baza dla wszystkich wariacji smakowych. Pyszny, aromatyczny i bardzo kremowy. Hummus to pyszny dodatek do chleba czy warzyw jako przystawka lub innych wytrawnych dań.

Hummus

Hummus w klasycznej wersji. Baza dla wszystkich wariacji smakowych. Pyszny, aromatyczny i bardzo kremowy. Hummus to pyszny dodatek do chleba czy warzyw jako przystawka lub innych wytrawnych dań.



Hummus

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 szklanka ciecierzycy ugotowanej bez wody
  • 2 łyżki tahiny
  • sok z połowy małej cytryny ( dodawaj stopniowo)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki dokładnie zblenduj.
  • Sprawdź smak, w razie potrzeby dodaj sok z cytryny i tahine. Przełóż do słoiczka, trzymaj w lodowce około 7 dni.
Hummus
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz