różowe jajka

Różowe jajka

Różowe jajka to doskonała propozycja na stół wielkanocny. Naturalnie barwione sokiem z buraków, będą ozdobą świątecznego śniadania. Można je podawać z majonezem lub pastą z żółtek i ulubionych dodatków.

Różowe jajka

Różowe jajka to doskonała propozycja na stół wielkanocny. Naturalnie barwione sokiem z buraków, będą ozdobą świątecznego śniadania. Można je podawać z majonezem lub pastą z żółtek i ulubionych dodatków.



różowe jajka

szczegóły:

Porcje

1

Czas przygotowania

8 godzin

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • jajka
  • sok z buraków/ buraki z zakwasu + woda
  • majonez
  • rzeżucha
  • sól i pieprz

Przygotowanie


  • Jajka ugotuj na twardo. Zimne obierz i przełóż do naczynia z burakami. Wstaw do lodówki na 6-8 godzin ( Czas uzależniony od tego, jaki ma być kolor).
  • Jajka posyp solą i pieprzem. Podawaj z majonezem lub z innymi ulubionymi dodatkami.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *