Różowe jajka
Różowe jajka to doskonała propozycja na stół wielkanocny. Naturalnie barwione sokiem z buraków, będą ozdobą świątecznego śniadania. Można je podawać z majonezem lub pastą z żółtek i ulubionych dodatków.
szczegóły:
Porcje
1
Czas przygotowania
8 godzin
Czas gotowania
10 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo. Zimne obierz i przełóż do naczynia z burakami. Wstaw do lodówki na 6-8 godzin ( Czas uzależniony od tego, jaki ma być kolor).
- Jajka posyp solą i pieprzem. Podawaj z majonezem lub z innymi ulubionymi dodatkami.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!