kotleciki szu szu

Kotleciki Szu Szu

Kotleciki Szu Szu, to pyszne drobiowe kotleciki w paprykowej panierce.

Kotleciki Szu Szu

Kotleciki Szu Szu, to pyszne drobiowe kotleciki w paprykowej panierce.

Mają wyjątkowy smak dzięki przyprawom, są mięciutkie i rozpływają się w ustach. Kotleciki świetnie się sprawdzą na obiad dla małych i dużych.

Przygotowanie jest bardzo proste, wystarczy zamarynować mięso ( odstawić na kilka godzin lub całą noc), obtoczyć w panierce i usmażyć. Marynowanie w jogurcie sprawie, że mięso jest delikatne i soczyste po usmażeniu.

Kotleciki świetnie się sprawdzą jako przekąska na imprezy. Podawaj z ulubionym sosem : tzatziki, big mac lub innym.

Pasują do ziemniaków, kasz, frytek, różnych surówek i sałatek.

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry. Możesz delikatnie je rozbić. Przełóż do miseczki, dodaj składniki na marynatę. Wymieszaj, wstaw do lodówki na całą noc.
  2. Składniki na panierkę wymieszaj, przełóż mięso, wymieszaj.
  3. Rozgrzej olej na patelni, smaż kotleciki na zloty kolor z obu stron.

Podawaj z młodymi ziemniaczkami i surówką.

Kotleciki Szu Szu

Kotleciki Szu Szu, to pyszne drobiowe kotleciki w paprykowej panierce.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
kotleciki szu szu
Czas przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 15 minuty
W lodowce: 1 dzień
Danie Danie główne
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 2 miski
  • 1 patelnia

Składniki
  

  • 2 szt. pierś z kurczaka

Marynata:

  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • po ½ łyżeczki sól, pieprz, czosnek

Panierka:

  • 100 g kefiru lub jogurtu
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 1-2 szt. żółtka
  • po ½ lyżeczki sól, pieprz, harrisa, papryka słodka, czosnek

Przygotowanie

  • Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry. Możesz delikatnie je rozbić. Przełóż do miseczki, dodaj składniki na marynatę. Wymieszaj, wstaw do lodówki na całą noc.
  • Składniki na panierkę wymieszaj, przełóż mięso, wymieszaj.
  • Rozgrzej olej na patelni, smaż kotleciki na zloty kolor z obu stron.
  • Podawaj z ziemniakami, surówkami lub jako przekąska z sosami.
tagi kotleciki drobiowe, kotleciki szuszu, pierś z kurczaka

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!