Tzatziki
Tzatziki, popularna grecką przystawka. Najczęściej podawana z chlebkami pita. Pasuje również do dań z grilla, smażonych, pieczonych mięs, ryb, warzyw. Podstawą dipu są ogórki, jogurt naturalny i czosnek. Sos jest kremowy i bardzo aromatyczny.

szczegóły:
Porcje
1
Czas przygotowania
10
Czas gotowania
0 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp solą i odstaw na 5-10 min. Ogórki wyciśnij z wody, przełóż do miseczki.
- Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
- Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw.
- Przed podaniem polej oliwą i posyp kaparami.


Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!