Naleśniki z serkiem kozim i jagodami.

Naleśniki z serkiem kozim i jagodami

Naleśniki z serkiem kozim i jagodami. To co najlepsze w sezonie. Delikatne naleśniki, kremowy serek i słodko-kwaśne jagody. Śniadanie doskonałe.

Naleśniki z serkiem kozim i jagodami

Naleśniki z serkiem kozim i jagodami. To co najlepsze w sezonie. Delikatne naleśniki, kremowy serek i słodko-kwaśne jagody. Śniadanie doskonałe.



Naleśniki z serkiem kozim i jagodami.

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 100 g mąki owsianej bg
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g mąki ryżowej
  • 1 1/2 łyżki babki jajowatej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Wanilia
  • 1 łyżka oleju
  • 350-400 ml mleka roślinnego ( dałam ryżowe)
  • 1 opakowanie serka koziego
  • Jagody

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  • Na suchej patelni smaż cienkie naleśniki.
  • Jagody rozgnieć z dodatkiem cukru i następnie wymieszaj z serkiem. Gotowe naleśniki posmaruj serkiem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *