malinowa chmurka bez pieczenia

Malinowa chmurka bez pieczenia

Malinowa chmurka bez pieczenia, to kultowe ciasto, które przygotujesz na różne okazje.
Ocena: 0
Sylwia
Komentarze: 0
09/02/2024

Malinowa chmurka bez pieczenia

Malinowa chmurka bez pieczenia, to kultowe ciasto, które się sprawdza na różne okazje. To proste i pyszne ciasto można przygotowywać przez cały rok a owoce zmieniać w zależności od sezonu. W sezonie korzystaj ze świeżych owoców, po sezonie doskonale się sprawdzą mrożone zapasy: maliny, borówki, truskawki, jagody, mango.

Jest niezwykle proste w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Ciasto przygotujesz w niecałą godzinę, jednak musi postać chwilkę w lodowce aby masy stężały.

Puszysty krem mascarpone, kwaśne maliny i chrupiąca beza… Brzmi to, jak deser doskonały 🙂 Malinowa chmurka jest delikatnie słodka, kwaśne malinki doskonale przełamują smak.

Malinową chmurkę możesz przygotować na rożne okazje, jak i na co dzień. Ciasto robi wrażenie i bedzie ozdobą każdego stołu.

Warto zadbać o zapas bezików aby nie piec w dniu przygotowywania ciasta. Beziki przechowywane w szczelnym opakowaniu długo utrzymują świeżość i chrupkość.

Zobacz również

Malinowe kulki
Malinowe kulki, to pomysł na zdrowe słodycze bez cukru i glutenu.
Sprawdź przepis
malinowe kulki

Przygotowanie..

  1. Zacznij od rozpuszczenia galaretki. Dodaj do mrożonych malin, wstaw do lodówki aby stężała.
  2. Spod formy wyłóż biszkoptami, na to wylej galaretkę ( galaretka musi być gęsta aby biszkopty nie wypłynęły). Wstaw do lodówki.
  3. Krem: składniki przełóż do misy, ukręć na gęstą masę. Krem wyłóż na galaretkę.
  4. Krem posyp pokruszonymi bezikami, uprażonymi płatkami migdałów, dodaj beziki.
  5. Wstaw do lodówki na kilka godzin a najlepiej na cała noc.

Malinowa chmurka bez pieczenia

Malinowa chmurka bez pieczenia, to kultowe ciasto, które przygotujesz na różne okazje.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
malinowa chmurka bez pieczenia
Czas przygotowania 1 godzina
Danie Deser
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 forma 26x18cm
  • 1 mikser z misą
  • 1 miska

Składniki
  

  • 1 szt. galaretka malinowa
  • 200 g malin mrożonych
  • 12 szt. biszkoptów okrągłych

Krem

  • 250 g mascarpone
  • 200 g śmietanka 30%
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 1 łyżka cukru pudru

Dodatki

  • 2 łyżki uprażonych płatków migdałów
  • 30-40 szt beziki

Przygotowanie

  • Galaretkę zalej wrzątkiem, wymieszaj dodaj do malin. Wstaw do lodówki aby trochę zgęstniała.
  • Biszkopty wyłóż na spód formy, na to wylej tężejąca galaretkę. Wstaw do lodówki.
  • Składniki na krem przełóż do misy, ukręć na gęsty krem. Wyłóż na galaretkę, posyp pokruszonymi bezikami, udekoruj bezikami i płatkami migdałów.
tagi beziki, biszkopty, ciasto bez pieczenia, malinowa chmurka, maliny

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!




Śledź mnie na IG