malinowa chmurka bez pieczenia

Malinowa chmurka bez pieczenia

Malinowa chmurka bez pieczenia, to kultowe ciasto, które przygotujesz na różne okazje.

Malinowa chmurka bez pieczenia

Malinowa chmurka bez pieczenia, to kultowe ciasto, które się sprawdza na różne okazje. To proste i pyszne ciasto można przygotowywać przez cały rok a owoce zmieniać w zależności od sezonu. W sezonie korzystaj ze świeżych owoców, po sezonie doskonale się sprawdzą mrożone zapasy: maliny, borówki, truskawki, jagody, mango.

Jest niezwykle proste w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Ciasto przygotujesz w niecałą godzinę, jednak musi postać chwilkę w lodowce aby masy stężały.

Puszysty krem mascarpone, kwaśne maliny i chrupiąca beza… Brzmi to, jak deser doskonały 🙂 Malinowa chmurka jest delikatnie słodka, kwaśne malinki doskonale przełamują smak.

Malinową chmurkę możesz przygotować na rożne okazje, jak i na co dzień. Ciasto robi wrażenie i bedzie ozdobą każdego stołu.

Warto zadbać o zapas bezików aby nie piec w dniu przygotowywania ciasta. Beziki przechowywane w szczelnym opakowaniu długo utrzymują świeżość i chrupkość.

Zobacz również

Malinowe kulki
Malinowe kulki, to pomysł na zdrowe słodycze bez cukru i glutenu.
Sprawdź przepis
malinowe kulki

Przygotowanie..

  1. Zacznij od rozpuszczenia galaretki. Dodaj do mrożonych malin, wstaw do lodówki aby stężała.
  2. Spod formy wyłóż biszkoptami, na to wylej galaretkę ( galaretka musi być gęsta aby biszkopty nie wypłynęły). Wstaw do lodówki.
  3. Krem: składniki przełóż do misy, ukręć na gęstą masę. Krem wyłóż na galaretkę.
  4. Krem posyp pokruszonymi bezikami, uprażonymi płatkami migdałów, dodaj beziki.
  5. Wstaw do lodówki na kilka godzin a najlepiej na cała noc.

Malinowa chmurka bez pieczenia

Malinowa chmurka bez pieczenia, to kultowe ciasto, które przygotujesz na różne okazje.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
malinowa chmurka bez pieczenia
Czas przygotowania 1 godzina
Danie Deser
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 forma 26x18cm
  • 1 mikser z misą
  • 1 miska

Składniki
  

  • 1 szt. galaretka malinowa
  • 200 g malin mrożonych
  • 12 szt. biszkoptów okrągłych

Krem

  • 250 g mascarpone
  • 200 g śmietanka 30%
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 1 łyżka cukru pudru

Dodatki

  • 2 łyżki uprażonych płatków migdałów
  • 30-40 szt beziki

Przygotowanie

  • Galaretkę zalej wrzątkiem, wymieszaj dodaj do malin. Wstaw do lodówki aby trochę zgęstniała.
  • Biszkopty wyłóż na spód formy, na to wylej tężejąca galaretkę. Wstaw do lodówki.
  • Składniki na krem przełóż do misy, ukręć na gęsty krem. Wyłóż na galaretkę, posyp pokruszonymi bezikami, udekoruj bezikami i płatkami migdałów.
tagi beziki, biszkopty, ciasto bez pieczenia, malinowa chmurka, maliny

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!