Malinowe kulki
Malinowe kulki, to pomysł na zdrowe słodycze bez cukru i glutenu.
Szukasz pomysłu na zdrowe przekąski, to przetestuj ten przepis. Malinowe kulki, to zdrowe, słodycze bez grama cukru i glutenu. Do ich przygotowania potrzebujesz tylko 4 składników i blendera.
Jeżeli tolerujesz gluten, to użyj klasycznych płatków. Maliny mogą być świeże lub mrożone. Poziom słodkości reguluj ilością daktyli.
Przechowuj je w lodówce do 7 dni.
Przygotowanie
Przygotowanie
Przepisy, które mogą Cię zainteresować:
Kruche ciasteczka z żurawiną i malinami
Składniki
- 200 g Malin
- 180 g płatków owsianych bg
- 30 g 30 g wiórek kokosowych 1/4 szkl. do obtoczenia kulek
- 8 szt. daktyli
Przygotowanie
- Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. Z masy uformuj małe kulki, następnie obtocz je w wiórkach. Przechowuj w lodowce.
Te kulki są obłędne!!!! Robiłam je kilka razy pod rząd
Super wiadomość. dziekuję
Czy maliny użyte w przepisie są mrożone?
Tak, są mrożone
Co za obłedne kulki !!! Moje dzieciaki oszalały na ich punkcie
Cieszę się, że smakowały
Wow, malinowe kulki to moje nowe superbohaterki w świecie przekąsek! 🦸♂️ Nie tylko zdrowe, ale i bez cukru – to jak wygrana w kulinarnym loterii! 🍓💪 Są tak pyszne, że nawet gluten gdzieś się ukrył, bo nie ma czasu na takie problemy przy tej eksplozji smaku. 🚀 Dzięki za ten przepis, teraz moje podniebienie świętuje party z malinami! 🥳🎈