Pieczony Camembert
Pieczony Camembert, to pyszna i prosta przekąska na co dzień jak i na imprezy.
Camembert po upieczeniu, jest płynny w środku i przyjemnie się ciągnie w czasie jedzenia. Można go przygotować na słodko i na wytrwanie. Doskonale pasują do niego orzechy, winogrona, figi, czosnek, żurawina.
Można zapiekać go w naczyniu, w pieczywie lub smażyć na patelni.
Podaje się go z bagietką lub innym ulubionym pieczywem.
Przepisy, które mogą Cię zainteresować:
Twaróg kozi z żurawina i pistacjami
Sprzęt
- 1 forma do pieczenia
- 1 nóż
Składniki
- 1 szt. camembert naturalny
- 3-4 łyżki miodu
- ¼ łyżeczki pieprz i harrisa
- ⅓ szkl. malin
- ⅓ szkl. borówek
- 5 szt. listki mięty
Przygotowanie
- Ser natnij w kratkę, przełóż do naczynia, dodaj owoce. Ser posyp przyprawami i polej miodem. Wstaw do piekarnika na około 15 min.
- Podawaj z bagietką.
Film:
- Przygotowanie
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!