Pieczony Camembert

Pieczony Camembert

Pieczony Camembert, to pyszna i prosta przekąska na co dzień jak i na imprezy.

Pieczony Camembert

Pieczony Camembert

Pieczony Camembert, to pyszna i prosta przekąska na co dzień jak i na imprezy.

Camembert po upieczeniu, jest płynny w środku i przyjemnie się ciągnie w czasie jedzenia. Można go przygotować na słodko i na wytrwanie. Doskonale pasują do niego orzechy, winogrona, figi, czosnek, żurawina.
Można zapiekać go w naczyniu, w pieczywie lub smażyć na patelni.

Podaje się go z bagietką lub innym ulubionym pieczywem.

Przepisy, które mogą Cię zainteresować:

Burrata board

Summer Rolls

Szparagi w cieście francuskim

Deska przekąsek

Twaróg kozi z żurawina i pistacjami

Pieczony Camembert

Pieczony Camembert, to pyszna i prosta przekąska na co dzień jak i na imprezy.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
Pieczony Camembert
Czas przygotowania 10 minutes
Czas gotowania 15 minutes
Danie Przekąski
Kuchnia polska
Porcje 1 szt

Sprzęt

  • 1 forma do pieczenia
  • 1 nóż

Składniki
  

  • 1 szt. camembert naturalny
  • 3-4 łyżki miodu
  • ¼ łyżeczki pieprz i harrisa
  • szkl. malin
  • szkl. borówek
  • 5 szt. listki mięty

Przygotowanie

  • Ser natnij w kratkę, przełóż do naczynia, dodaj owoce. Ser posyp przyprawami i polej miodem. Wstaw do piekarnika na około 15 min.
  • Podawaj z bagietką.

Film:

  • Przygotowanie
tagi borówki, camembert, maliny, ser pleśniowy
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!