twaróg kozi z żurawina i pistacjami

Twaróg kozi z żurawina i pistacjami

Twaróg kozi z żurawina i pistacjami. To świetna przekąska nie tylko na świata i imprezy. Od pierwszego kęsa zaskakuje swym smakiem.

Twaróg kozi z żurawina i pistacjami

Twaróg kozi z żurawina i pistacjami. To świetna przekąska nie tylko na świata i imprezy. Od pierwszego kęsa zaskakuje swym smakiem. Kremowy serek jest troszkę kwaśny, słodki, pikantny i chrupiący. Z jednej strony wytrawny, z drugiej smakuje jak deser przez dodatek cynamonu i miodu.



twaróg kozi z żurawina i pistacjami

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

1 godz.

Czas gotowania

0 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 op. twarogu koziego
  • 20 g surowej żurawiny
  • 20 g pistacji
  • miód
  • 10 g orzechów pakan
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu

Przygotowanie


  • Żurawinę włóż do zamrażalnika na kilka godzin. 
  • Pistacje, żurawinę i pekany zblenduj na na drobne kawałki.
  • 1/3 mieszanki przełóż do miski, dodaj ser, przyprawy, łyżkę miodu. Dokładnie wymieszaj. Przełóż do folię spożywczą, następnie zawiń w kształt wałka. Wstaw na godzinę do lodówki.
  • Pozostałą żurawinę rozsyp na folii spożywczej, następnie wyłóż ser i dokładnie go obtocz w mieszance. 
  • Zawiń w folię i wstaw do lodówki.
  • Przed podaniem polej miodem. Podawaj z krakersami. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz