śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką to ulubiona sałatka mojej rodziny. Obowiązkowe danie na Wigilię i święta.

Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką to ulubiona sałatka mojej rodziny. Obowiązkowe danie na Wigilię i święta. Prosty skład i szybka w wykonaniu. Mieszanka smaków przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi śledzi.



śledzie pod pierzynką

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

30 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • majonez duży słoik
  • 2 duże ziemniaki
  • 2 duże marchewki
  • 4 płaty śledzia
  • 1 duże jabłko
  • 1 duży burak
  • 1 średnia cebula
  • 2 jajka
  • sól, pieprz

Przygotowanie :


Podejrzyj w nowej zakładce

* Ziemniaki, marchew, buraka ugotuj aby były miękkie.
* Jajka ugotuj na twardo
* Śledzie jak są bardzo słone, wymocz w ziemnej wodzie przez 2-3 godz. Następnie pokrój w drobną kostkę.
* Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Warzywa, jajka i jabłka w sałatce są tarte na tarce jarzynowej( grube oczka) i układane warstwami.
1. ziemniaki + sól i pieprz
2. cebula
3. śledzie
4. jabłka
5. majonez
6. marchewka+ sól
7. buraki + sól
8.majonez
9. jajka

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.