Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim zapiekane z szynką i mozzarella. To pyszna i ekspresowa przekąska, którą możesz przygotować o każdej porze i na różne okazje.

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim zapiekane z szynką i mozzarella. To pyszna i ekspresowa przekąska, którą możesz przygotować o każdej porze i na różne okazje.



Szparagi w cieście francuskim

szczegóły:

Porcje

1

Czas przygotowania

25

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 op. ciasta francuskiego
  • szynka dobrej jakości
  • 1 op. tartego sera mozzarella
  • pęczek szparagów
  • mleko do smarowania
  • sezam biały i czarny do posypania

Przygotowanie


  • Szparagi umyj, oderwij zdrewniałe kocówki. Wrzuć do gotującej się wody z solą i cukrem na 2 min. Szparagi przełóż do zimnej wody.
  • Ciasto pokrój na prostokąty, na ciasto ułóż szynkę, posyp mozzarella, ułóż po 3 szparagi. Połącz dwa boki ciasta, posmaruj mlekiem i posyp sezamem.
  • Wstaw do piekarnika na 15-20 min.
  • Podawaj z ulubiona sałatka.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz