Ciasto pianka agrest-malina
Ciasto pianka agrest-malina z waniliowym biszkoptem z malinami. To deser, który się sprawdzi na różne okazje. Kolorowy, delikatnie słodki i puszysty jak chmurka. Smakiem zachwyci małych i dużych. Piankę zrobisz w godzinne, jak masz gotowy biszkopt lub użyjesz biszkopcików.
szczegóły:
Porcje
1
Czas przygotowania
80min + 2godziny lub cała noc w lodówce
Czas gotowania
0 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Biszkopt: Masło rozpuść i ostudź. Jajka ogrzej w gorącej wodzie. Do ciepłej miski dodaj jajka, cukier i wanilię, ubijaj przez 15 min. Masa zrobi się bardzo gęsta i zwiększy objętość. Zacznij dodawać po łyżce masło cały czas ubijając masę, do połączenia się składników. Mąkę dodaj na dwa razy, delikatnie mieszaj. Na koniec doda pokruszone maliny. Masę przelej do formy. Piecz przez 35-40 min ( do suchego patyczka)w 165’C. Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.
- Masa: Galaretki zalej wrzątkiem, wymieszaj, ostudź
- Biszkopt delikatnie nasącz woda z cytryna. Załóż folie cukiernicza i rant.
- Śmietankę ukręć z cukrem, jak zgęstnieje dodaj mleko w proszku. Śmietankę dodaj do galaretek i wymieszaj.
- Na biszkopt wylej pierwsza masę, wstaw do lodówki na 20 min, następnie na to kolejna warstwę. Wstaw do lodówki na 2 godziny a najlepiej na cała noc.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!