surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty, to doskonały dodatek do obiadu.

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty, to najlepszy dodatek do obiadu. Jest pyszna, zdrowa i prosta w przygotowaniu.

Młode świeże warzywa, to źródło cennych witamin, które wspomagają organizm. Dlatego warto włączyć je do naszego jadłospisu.

Doskonale się komponuje z mięsem, rybami, różnymi sosami i kaszami. Świetnie się sprawdzi do dań typu fast food.

Przygotowanie:

  1. Kapustę zetrzyj na mandolinie, marchewkę i jabłko na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno pokrój.
  2. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj.
  3. Sprawdź smak w razie potrzeby dopraw.

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty, to doskonały dodatek do obiadu.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
surówka z młodej kapusty
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 0 minuty
Danie Sałatka
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 tarka do warzyw
  • 1 mandolina do warzyw
  • 1 duża miska

Składniki
  

  • 300 g młodej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 duże jabłko
  • 3 szt szczypiorku
  • sok z ½ z cytryny
  • 1 łyżka musztarda sarepska
  • po ½ łyżeczki sól, pieprz, czosnek i cukier do smaku
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka koperku

Przygotowanie

  • Kapustę zetrzyj na mandolinie, marchewkę i jabłko na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno pokrój. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Sprawdź smak w razie potrzeby dopraw.
tagi młoda kapusta, surówka, surówka z młodej kapusty

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!