

Sernik na zimno z musem truskawkowym, to najlepsze ciasto bez pieczenia w sezonie wiosenno-letnim. Jest proste w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników. Przygotujesz go ekspresowo ale z degustacją poczekasz kilka godzin, bo masa musi zgęstnieć. Najlepiej przygotować go rano lub dzień wcześniej.
Serniki na zimno to ulubiony deser dzieci i dorosłych. Jest delikatnie słodki, puszysty i znika w ekspresowym tempie. Sernik jest mocno owocowy i przyjemnie kremowy.
Będzie doskonałym deserem na upalne dni i wieczory. Mus możesz zmieniać w zależności od sezonu, dzięki czemu możesz go przygotowywać przez cały rok.
Najlepszy jest twaróg zmielony min. 3x, dzięki temu sernik będzie kremowy i nie będą wyczuwalne grudki. Wybór firmy to wasza decyzja. Ważne jest, aby nie był rzadki, nie miał serwatki i miał dobry skład.
Możesz wykorzystać twaróg w kostkach, najlepszy bedzie śmietankowy, bo nie ma grudek. Składniki zblenduj dodatkowo blenderem, będziesz mieć pewność, że masa jest gładka.
Jest bardzo proste ale wymaga cierpliwości, bo galaretka musi zgęstnieć.
Mus możesz przygotować z dowolnych ulubionych owoców. Możesz go zmieniać w zależności od sezonu. Doskonale się sprawdzą nasze owoce sezonowe ( truskawki, maliny, borówki, jagody, porzeczka, gruszka, brzoskwinia, agrest) lub egzotyczne mango, kiwi.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!