Sernik kokosowy z truskawkami

Sernik kokosowy z truskawkami

Sernik kokosowy z truskawkami, to proste i ekspresowe ciasto.

Sernik kokosowy z truskawkami

Sernik kokosowy z truskawkami, to proste i ekspresowe ciasto. Smakiem i zapachem przypomina ciasteczka z popularnej śmieciówki z żółtymi łukami 🙂

Do przygotowania nie potrzebujesz sprzętów, wystarczy blender i misa. Jeżeli masz gładki twaróg z wiaderka, składniki wystarczy dokładnie wymieszać.

To doskonały deser, który przygotujesz jak pojawią się niespodziewani goście. Nie musisz czekać aż bedzie zimny, najlepiej smakuje jeszcze delikatnie ciepły. Możesz go podać z gała lodów waniliowych.

Smak sernika zachwyci każdego. Połączenie kokosa, sernika , truskawek i chrupiącego ciasta, to gwarancja doskonałego deseru 🙂

Jaki ser do sernika?

Najlepszy jest twaróg zmielony min. 3x, dzięki temu sernik będzie kremowy i nie będą wyczuwalne grudki. Wybór firmy to wasza decyzja. Ważne jest, aby nie był rzadki, nie miał serwatki i miał dobry skład.

Możesz wykorzystać twaróg w kostkach, najlepszy bedzie śmietankowy, bo nie ma grudek. Składniki zblenduj dodatkowo blenderem, będziesz mieć pewność, że masa jest gładka.

Przygotowanie

  • Formę wyłóż ciastem francuskim, nadmiar odetnij i potnij na cienkie paski.
  • Truskawki przetnij na poł i zasyp galaretką.
  • Składniki na ser zblenduj, następnie wylej na ciasto francuskie. Na ser wyłóż truskawki, następnie paski z ciasta.
  • Piecz około 50 min, w 180’C.

Sernik kokosowy z truskawkami

Sernik kokosowy z truskawkami, to proste i ekspresowe ciasto.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
Sernik kokosowy z truskawkami
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 50 minuty
Danie Deser
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 forma
  • 1 blender
  • 1 misa

Składniki
  

Ser:

  • 250 g twarogu
  • 2 szt. jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub op. budyniu waniliowego
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • ½ łyżeczki wanilii
  • 200 ml śmietany 18%

Dodatki

  • 1 op. galaretki truskawkowej
  • 500 g truskawek
  • 1 op. ciasto francuskie xl

Przygotowanie

  • Formę wyłóż ciastem francuskim, nadmiar odetnij i potnij na cienkie paski.
  • Truskawki przetnij na poł i zasyp galaretką.
  • Składniki na ser zblenduj, następnie wylej na ciasto francuskie. Na ser wyłóż truskawki, następnie paski z ciasta.
  • Piecz około 50 min, w 180'C.
tagi ciasto francuskie, sernik, sernik z truskawkami, truskawki

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!