

Sernik na zimno z malinami i czekoladowym spodem, to najlepsze ciasto w upalne dni. Jest kremowy, puszysty, delikatnie słodki i kwaskowy od owoców.
Połączenie czekoladowego spodu, soczystych malin i aksamitnego sernika, to przepis na deser doskonały. Jego smak zachwyci każdego.
Latem, kiedy temperatury są bardzo wysokie, ostatnią rzeczą o jakiej marze to włączenie piekarnika 🙂 W gorące dni sięgam po lekkie jedzenie i desery bez pieczenia.
Sernik na zimno, to jeden z tych deserów, który najczęściej robię. Jest prosty i ekspresowy w przygotowaniu ( nie wliczając czasu w lodówce),a do tego bardzo smaczny. Wystarczy wymieszać składniki i wstawić do lodówki. Owoce możesz zmieniać w zależności od sezonu.
Spód zrób taki jak lubisz: herbatniki, biszkopty, biszkopt, ciasto ucierane.
Składniki:
Ciasta często mrożę ( biszkopt, resztki z ciasta typu babka, muffinki), dzięki temu mogę zrobić ekspresowe desery, bez konieczności włączania piekarnika. Ciasto musi być szczelnie zamknięte, przechowywać w zamrażalce do 2 mies.
Przygotowanie:
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!