Sernik z mascarpone
Sernik z mascarpone na spodzie z herbatników. To ekspresowe ciasto, które przygotujesz na każdą okazję. Sernik jest delikatny, kremowy i prosty w przygotowaniu. Możesz go podać ulubionym kremem, musem lub czekoladą.

szczegóły:
Porcje
1
Czas przygotowania
10
Czas gotowania
45 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Herbatniki zmiel w blenderze, dodaj rozpuszczone masło. Wymieszaj. Przełóż do formy do pieczenia ( u mnie rant 18cm), wyrównaj i dokładnie uklep.
- Do misy miksera dodaj białka, mascarpone, twaróg, wanilię, cukier, mąkę. Dokładnie wymieszaj. Nie kręć za długo aby nie napowietrzyć masy.
- Masę przełóż na przygotowane herbatniki.
- Piecz w kąpieli wodnej przez około 45min ( czas uzależniony od piekarnika) w 175’C. Po upieczeniu ostudź i wstaw do lodówki.
Upieczony sernik możesz polać ulubionym kremem, musem lub czekoladą.



Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!