Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy to doskonały dodatek do pieczywa lub do wypełnienia wrapów. W łatwy sposób przemycisz do diety więcej warzyw i białka. Pasta jest bardzo aromatyczna, przyjemnie chrupka i sycąca

Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy to doskonały dodatek do pieczywa lub do wypełnienia wrapów. W łatwy sposób przemycisz do diety więcej warzyw i białka. Pasta jest bardzo aromatyczna, przyjemnie chrupka i sycąca.

Sałatka z ciecierzycy( Chickpea Tuna Salad) – ta klasyczna wegańska sałatka odpowiednik sałatki z tuńczyka jest NAJLEPSZA i bardzo prosta do zrobienia! 

Sałatka z ciecierzycy sprawdza się we wszystkich kanapkach, wrapach i lunch boxach. 
Jest bardzo pożywna, zdrowa, idealna jako sycące śniadanie, lub kolacje.

To idealny posiłek przejściowy na nadchodzące chłodniejsze dni i świetnie nadaje się, gdy potrzebujesz czegoś szybkiego i łatwego. 
Zasadniczo potrzebujesz tej wegetariańskiej sałatki w swoim życiu, JAK NAJSZYBCIEJ.

Składniki

Ciecierzyca- możesz użyć gotowej lub samodzielnie ugotować. Ciecierzycę ze sklepu przed użyciem należy przelać wodą.

Natka pietruszki– najlepsza świeża, możesz ją zamienić na kolendrę jak nie lubisz smaku natki.

Pomidory– dodaj ulubione, nie ma znaczenia odmiana.

Papryka- może być świeża, pieczona lub grillowana. Paprykę możesz wcześniej upiec i przechowywać w lodowce do 7 dni.

Majonez– tu też masz dowolność. Możesz użyć klasyczne, roślinne, czy wegańskie.

Inne przepisy, które mogą cię zainteresować:

Pasta grzybowa

Hummus z pieczoną marchewką i dynią

Hummus

Paprykarz z makreli

Sałatka ze śledziem

Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy to doskonały dodatek do pieczywa lub do wypełnienia wrapów. W łatwy sposób przemycisz do diety więcej warzyw i białka. Pasta jest bardzo aromatyczna, przyjemnie chrupka i sycąca
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
Pasta z ciecierzycy
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 0 minuty
Danie Kolacja, Śniadanie
Kuchnia polska
Porcje 1 szt

Sprzęt

  • 1 deska do krojenia
  • 1 miska

Składniki
  

  • 400 g ugotowanej ciecierzycy
  • 1 szt. pęczek natki pietruszki
  • 1 szt. papryka
  • 1 szt. pomidor
  • 1 łyżka marynowanej czerwonej cebuli lub surowej
  • 2 łyżki majonezu ( zwykłego lub wegańskiego)
  • 1 szt. gałązka selera naciowego
  • ¼ łyżeczki sól, pieprz, czosnek

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki pokrój w drobną kosteczkę. W miseczce rozgnieć ciecierzyce i dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj.

Film z przygotowania:

  • kroki:
tagi ciecierzyca, papryka, pasta do chleba, pomidory
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!