Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy to doskonały dodatek do pieczywa lub do wypełnienia wrapów. W łatwy sposób przemycisz do diety więcej warzyw i białka. Pasta jest bardzo aromatyczna, przyjemnie chrupka i sycąca

Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy to doskonały dodatek do pieczywa lub do wypełnienia wrapów. W łatwy sposób przemycisz do diety więcej warzyw i białka. Pasta jest bardzo aromatyczna, przyjemnie chrupka i sycąca.



Pasta z ciecierzycy

szczegóły:

Porcje

1

Czas przygotowania

10

Czas gotowania

0 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 400g ugotowanej ciecierzycy
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 papryka
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka marynowanej czerwonej cebuli lub surowej
  • 2 łyżki majonezu ( zwykłego lub wegańskiego)
  • 1 gałązka selera naciowego
  • sól, pieprz, czosnek

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki pokrój w drobną kosteczkę.
  • W miseczce rozgnieć ciecierzyce i dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz