Hummus z pieczoną marchewką i dynią

Hummus z pieczoną marchewką i dynią. Jesienna wersja pysznej pasty, którą zjesz z chlebem, warzywami lub dodasz do wielu dań.



Hummus z pieczoną marchewka i dynią

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 szklanka ciecierzycy ugotowanej bez wody
  • 2 łyżki tahiny
  • 2 marchewki pieczone
  • mały kawałek dyni pieczonej
  • sok z połowy małej cytryny ( dodawaj stopniowo)
  • 1-2 ząbki pieczonego czosnku
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • Oliwa i papryka słodka do podania

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki dokładnie zblenduj.
  • Sprawdź smak, w razie potrzeby dodaj sok z cytryny i tahine. Przełóż do słoiczka, trzymaj w lodowce około 7 dni.
Hummus z pieczoną marchewka i dynią
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Śledź mnie na IG