Paprykarz z makreli

Paprykarz z makreli

Paprykarz z makreli. Przepyszny dodatek do pieczywa. Rewelacyjnie smakuje na ciepło i na zimno. Rób od razu podwójną porcję, bo szybko zmianka.

Paprykarz z makreli



Paprykarz z makreli

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 300g makreli wędzonej
  • 100 g ryżu
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 duża cebula
  • 1 duża łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1/3 łyżeczki papryki ostrej
  • pieprz, olej
  • 2/3 szklanki bulionu lub wody

Przygotowanie


  • Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją.
  • Makrelę oczyść z ości.
  • Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj startą na tarce marchewkę i pietruszkę. Smaż przez 3 min.
  • Dodaj koncentrat, bulion lub wodę i smaż pod przykryciem około 10 minut. Dodaj makrelę, ryż i przyprawy. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 5 minut. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz