Ciasto jogurtowe z gruszkąszczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania15 minCzas gotowania40 minPoziom trudnościłatweSkładniki:360g szkl. mąki330g jogurtu greckiego gestego1/4 szkl. oleju ryżowego1/2 szkl. cukru3 jajka1/2 łyżeczki wanilii1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki skórki z cytrynyszczypta soli1 łyżeczka cynamonuDodatki 3-4 gruszkicukier puder do posypaniapłatki migdałowePrzygotowanieJajka ukręć z cukrem, dodaj jogurt, wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Przełóż do formy do pieczenia ( u mnie 26cm). Gruszki umyj, przekrój w grubsze plastry, ułóż na masie, posyp płatkami migdałów.Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C , na 40 min. # ciasto jogurtowe# gruszki# jogurt grecki# skyr Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Paprykarz z makreli Następny Wpis Kolorowa owsianka z prażonymi jabłkami