Jaglane kinder country. Śniadanie i deser w jednym. Ciacho zrobione na wzór popularnych deserów. Ta wersja jest zdrowsza i dużo smaczniejsza.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
22/09/2021
Jaglane kinder country
szczegóły:
Porcje
1-2 szt
Czas przygotowania
10 min + 1 godz. w lodówce
Czas gotowania
20 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
1 woreczek kaszy jaglanej
1 szkl. mleka ryżowego z wanilia +2-3 łyżki
1 banan
1 łyżka kakao
1 łyżka masła orzechowego
1 1/2 szkl. Gryka i Jagły ekspandowane
Przygotowanie
Kasze ugotuj na mleku. Do ugotowanej kaszy dodaj dodatkowe mleko, banana i masło orzechowe, zblenduj na gładko. Dodaj jagły i grykę i wszystko dokładnie wymieszaj.
Połowę masy przełóż do foremek ( wyłożyłam je folia spożywcza aby łatwiej było wyjąc), do pozostałej masy dodaj kakao, wymieszaj i wyłóż na biała.
Wstaw na godzinę do lodówki.
Wyjmij z foremek, górę posmaruj krukamella lub gorzka czekolada i posyp gryka. Smacznego.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!