Kasze ugotuj na mleku. Do ugotowanej kaszy dodaj dodatkowe mleko, banana i masło orzechowe, zblenduj na gładko. Dodaj jagły i grykę i wszystko dokładnie wymieszaj.
Połowę masy przełóż do foremek ( wyłożyłam je folia spożywcza aby łatwiej było wyjąc), do pozostałej masy dodaj kakao, wymieszaj i wyłóż na biała.
Wstaw na godzinę do lodówki.
Wyjmij z foremek, górę posmaruj krukamella lub gorzka czekolada i posyp gryka. Smacznego.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!