Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Prosta i pyszna surówka z czerwonej kapusty. Idealny dodatek do obiadu, kanapek czy domowych dań typu fast food.

Surówka z czerwonej kapusty



Surówka z czerwonej kapusty

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Surówka:
  • 1/3 czerwonej kapusty drobno pociętej
  • 1 łyżka musztardy
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 duże jabłko i 1 marchewka – starte na tarce
  • Sól i pieprz

Przygotowanie


  • Kapustę drobno poszatkuj. Jabłko i marchewkę zetrzyj na tarce. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz