Sznycle z indyka w sosie pieczarkowym

szczegóły:
Porcje
4 szt
Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
40 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
- Ziemniaki
- 6-8 szt Sznycli z indyka
- Sos:
- 0,5 kg pieczarek
- 1 mała cebula
- 1/2 szkl mleka sojowego
- przyprawy: suszona cebula, galka muszkatołowa, papryka słodka , czosnek, oregano, sól, pieprz, kurkuma
- 3-4 łyżki płatków drożdżowych
- 1/2 szkl. wody
- 1 łyżka natki
- opakowanie szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki maki ziemniaczanej
- Surówka:
- 1/3 czerwonej kapusty drobno pociętej
- 1 łyżka musztardy
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 duże jabłko i 1 marchewka – starte na tarce
- Sól i pieprz
Przygotowanie
- Sznycle z indyka 6-8 szt, posyp solą, pieprzem i przyprawa do kurczaka. Usmażone w papierze ( bez oleju)
- Sos: Cebule i czosnek pokrój i usmaż na oleju. Dodaj pokrojone pieczarki, sol, pieprz, oregano. Smaż przez 5 min. Pieczarki powinny byc miękki.
- Dodaj pozostałe składniki i sznycle. Gotuj przez kolejne 15min. Dodaj mąkę ziemniaczana.
- Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw. Gotuj jeszcze 2-3min. Gotowe
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!