Sznycle z indyka w sosie pieczarkowym

Sznycle z indyka w sosie pieczarkowym

Sznycle z indyka w sosie pieczarkowym z surówką z kapusty czerwonej i ziemniakami z wody. Pyszny klasyk, który zawsze się sprawdzi na obiad czy kolacje.

Sznycle z indyka w sosie pieczarkowym



Sznycle z indyka w sosie pieczarkowym

szczegóły:

Porcje

4 szt

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ziemniaki 
  • 6-8 szt Sznycli z indyka
  • Sos:
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1/2 szkl mleka sojowego
  • przyprawy: suszona cebula, galka muszkatołowa, papryka słodka , czosnek, oregano, sól, pieprz, kurkuma
  • 3-4 łyżki płatków drożdżowych
  • 1/2 szkl. wody
  • 1 łyżka natki
  • opakowanie szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • Surówka:
  • 1/3 czerwonej kapusty drobno pociętej
  • 1 łyżka musztardy
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 duże jabłko i 1 marchewka – starte na tarce
  • Sól i pieprz

Przygotowanie


  • Sznycle z indyka 6-8 szt, posyp solą, pieprzem i przyprawa do kurczaka. Usmażone w papierze ( bez oleju)
  • Sos: Cebule i czosnek pokrój i usmaż na oleju. Dodaj pokrojone pieczarki, sol, pieprz, oregano. Smaż przez 5 min. Pieczarki powinny byc miękki.
  • Dodaj pozostałe składniki i sznycle. Gotuj przez kolejne 15min. Dodaj mąkę ziemniaczana.
  • Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw. Gotuj jeszcze 2-3min. Gotowe
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz