Placuszki czekoladowe z ricottąszczegóły:Porcjeokoło 8 szt.Czas przygotowania5 minCzas gotowania15 minPoziom trudnościłatweSkładniki:1 szkl. mąki ryżowej + do obtoczenia1 jajko1 op. ricotty1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bg2 łyżki cukru2 łyżki białka konopnego z kakao1/4 szkl. oleju ryżowegoDodatki:1 figa1 łyżka miodu z pomarańcząmasło klarowane do smażeniaPrzygotowanieWszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Figę przekrój na ćwiartki. Na patelni rozpuść masło, dodaj pokrojone figi i smaż przez 0,5 min. Dodaj miód, zamieszaj. # bez glutenu# białko konopne# jesień# placki# ricotta Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Placuszki z bananem Następny Wpis Sznycle z indyka w sosie pieczarkowym