Ekspresowy serniczek z truskawkami

Ekspresowy serniczek z truskawkami

Ekspresowy serniczek z truskawkami, to wersja dla zabieganych lub na deser dla niezapowiedzianych gości :)

Ekspresowy serniczek z truskawkami, to wersja dla zabieganych lub na deser dla niezapowiedzianych gości 🙂

Przygotujesz go z kilku składników, przy użyciu blendera ręcznego.

Serniczek to duża porcja białka i owoców. Jest delikatnie słodki, puszysty i rozpływa się w ustach. Z łatwością przygotujesz go w wersji bez glutenu.

Najlepszy twaróg na ekspresowy serniczek z truskawkami


To twaróg zmielony min. 3x, dzięki temu sernik będzie kremowy i nie będą wyczuwalne grudki. Wybór firmy to wasza decyzja. Wybór jest duży, ważne aby nie był rzadki, nie miał serwatki.
Decydując się na zakup zwróć uwagę na skład, aby był jak najkrótszy, bez dziwnych dodatków.

Twaróg- najczęściej używam w kostkach typu wiejski czy śmietankowy. Są bardzo kremowe i gęste po zblendowaniu.
Serek wiejski- klasyczny lub wersja light.
Owoce, możesz zmieniać w zależności od sezonu.

Zobacz również

Sernik malinowa chmurka
Sernik malinowa chmurka, to inspiracja klasyczną wersją tego ciasta. Jest tu wszystko co najlepsze z chmurki, soczyste maliny, galaretka i krem
Sprawdź przepis
sernik malinowa chmurka

Przygotowanie

Ekspresowego serniczka z truskawkami jest bardzo proste. Wszystkie składniki blendujesz w wysokim naczyniu. Przekładasz do foremki dodajesz owoce. Nastepnie 30 minut w piekarniku i jest gotowy.
Serniczek jest stabilny zaraz po upieczeniu, nie musisz schładzać w lodówce. Delikatnie ostygnie i można jeść.

Ekspresowy serniczek z truskawkami

Ekspresowy serniczek z truskawkami, to wersja dla zabieganych lub na deser dla niezapowiedzianych gości 🙂
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
Ekspresowy serniczek z truskawkami
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Danie Deser
Kuchnia polska
Porcje 2 szt.

Sprzęt

  • 2 foremki rozmiar: 22x15x4( 300ml), 21x14x4,5 (700ml)
  • 1 blender

Składniki
  

  • 200 g Serek wiejski
  • 240 g Jogurt grecki
  • 40 g Budyń waniliowy
  • 1 łyżka Cukier
  • ½ łyżeczki wanilii
  • 1 szt Jajko
  • 10 szt Truskawki
  • 1 łyżka Cukier puder do posypania
  • 1 łyżka Masło do smarowania formy

Przygotowanie

  • Truskawki pokrój w plastry.
  • Pozostałe składniki zblenduj na gładko.
  • Foremki do pieczenia posmaruj masłem ( rozmiar: 22x15x4( 300ml), 21x14x4,5 (700ml) ).Wylej masę, dodaj truskawki. Piecz około 30 min. w 180’C.Ostudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj truskawkami.

Film

  • przygotowanie:
tagi serek wiejski, sernik, sernik z truskawkami

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!