naleśniki z serem i miętą

Naleśniki z twarogiem i miętą

Naleśniki z twarogiem i miętą. Moja ulubiona wersja naleśników z serem. Delikatnie słodkie i orzeźwiające przez miętę.

Naleśniki z twarogiem i miętą



naleśniki z serem i miętą

szczegóły:

Porcje

10 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Naleśniki:
  • 1,5 szkl. mąki
  • 2 łyżki maki ryżowej
  • 2 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 2,5 szkl. mleka migdałowego ( użyj jakie lubisz)
  • Dodatki:
  • 2 kostki twarogu
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • 1 łyżka śmietanki
  • 2 łyżki suszonej mięty lub więcej jak lubisz
  • Sos:
  • borówki i maliny mrożone lub świeże

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj. Smaż cienkie naleśniki na suchej patelni.
  • Ser wymieszaj z wanilią, cukrem, śmietanką i miętą. 
  • Posmaruj naleśniki, zwiń jak lubisz i usmaż na maśle klarowanym. 
  • Owoce usmaż z dodatkiem cukru 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz