Naleśniki z twarogiem i miętąNaleśniki z twarogiem i miętą. Moja ulubiona wersja naleśników z serem. Delikatnie słodkie i orzeźwiające przez miętę.szczegóły:Porcje10 sztCzas przygotowania5 minCzas gotowania15 minPoziom trudnościłatweSkładniki:Naleśniki:1,5 szkl. mąki2 łyżki maki ryżowej2 łyżki oleju2 jajka2,5 szkl. mleka migdałowego ( użyj jakie lubisz)Dodatki:2 kostki twarogu1 łyżka cukru1/2 łyżeczki wanilii1 łyżka śmietanki2 łyżki suszonej mięty lub więcej jak lubiszSos:borówki i maliny mrożone lub świeżePrzygotowanieWszystkie składniki na ciasto wymieszaj. Smaż cienkie naleśniki na suchej patelni.Ser wymieszaj z wanilią, cukrem, śmietanką i miętą. Posmaruj naleśniki, zwiń jak lubisz i usmaż na maśle klarowanym. Owoce usmaż z dodatkiem cukru # borówki# maliny# mięta# mleko roślinne# naleśniki# naleśniki z serem# twaróg Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Kartacze z mięsem Następny Wpis Naked cake