Placuszki twarogowe

Placuszki twarogowe

Placuszki twarogowe bg. To świetny pomysł na pyszne śniadanie lub słodki deser do kawy. Można je podawać z różnymi dodatkami. Placuszki wychodzą mięciutkie, delikatnie słodkie i smakują jak sernik waniliowy.

Placuszki twarogowe



Placuszki twarogowe

szczegóły:

Porcje

około 15 szt.

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 kostki miękkiego kremowego twarogu
  • 1 op. budyniu waniliowego bg*
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bg
  • 2 żółtka lub 2 całe jajka*
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • 1/4 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki ryżowej + do obtoczenia
  • Dodatki:
  • owoce, dżem

Przygotowanie


  • **jak dajesz całe jajka budyń możesz pominąć
  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Uformuj placuszki. Obtocz je w mące ryżowej.
  • Smaż placuszki na rozgrzanym maśle klarowanym. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz