Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami
Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami. Ekspresowe i pyszne śniadanie, które przygotujesz w 15 min. Placuszki wychodzą puszyste i delikatnie słodkie od owoców.
Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami.
Do przygotowania placuszków możesz użyć dowolnego serka wiejskiego. Ważne aby miał dobry skład.
Placuszki z serka wiejskiego możesz przygotować z dowolnymi owocami. W sezonie najlepiej używać świeżych owoców, po sezonie świetnie się sprawdzą mrożone.
Jak nie tolerujesz glutenu możesz zmienić mąkę na każdą, która nie zawiera glutenu.
Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować:
Placuszki jogurtowe z jabłkiem
Sprzęt
- 1 miseczka
- 1 patelnia
Składniki
- 1 op. małego serka wiejskiego
- 1 szt. jajko
- ⅔ szkl mleka ( u mnie migdałowe)
- 1 szkl. mąki
- ¼ łyżeczki Wanilia
- 1 łyżka oleju ryżowego
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ⅓ szkl. borówek
Sos:
- ½ szkl. borówek
- 1 łyżeczka cukru
Przygotowanie
- Wszystkie składniki na placki wymieszaj. Masa ma być gęsta. Smaż na suchej patelni
- .Borówki i cukier przełóż do rondelka i smaż przez 3-4min.
Uwagi:
- Jeżeli używasz mrożonych owoców, nie musisz ich rozmrażać.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!