Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami

Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami

Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami. Ekspresowe i pyszne śniadanie, które przygotujesz w 15 min. Placuszki wychodzą puszyste i delikatnie słodkie od owoców.

Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami

Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami

Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami. Ekspresowe i pyszne śniadanie, które przygotujesz w 15 min. Placuszki wychodzą puszyste i delikatnie słodkie od owoców.

Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami.

Do przygotowania placuszków możesz użyć dowolnego serka wiejskiego. Ważne aby miał dobry skład.
Placuszki z serka wiejskiego możesz przygotować z dowolnymi owocami. W sezonie najlepiej używać świeżych owoców, po sezonie świetnie się sprawdzą mrożone.

Jak nie tolerujesz glutenu możesz zmienić mąkę na każdą, która nie zawiera glutenu.

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować:

Placuszki jogurtowe z acai

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Placuszki dyniowo-bananowe

Placuszki twarogowe

Placuszki ze spiruliną

Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami

Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami. Ekspresowe i pyszne śniadanie, które przygotujesz w 15 min. Placuszki wychodzą puszyste i delikatnie słodkie od owoców.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
Placuszki z serkiem wiejskim i borówkami
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Danie Śniadanie
Kuchnia polska
Porcje 10 szt

Sprzęt

  • 1 miseczka
  • 1 patelnia

Składniki
  

  • 1 op. małego serka wiejskiego
  • 1 szt. jajko
  • szkl mleka ( u mnie migdałowe)
  • 1 szkl. mąki
  • ¼ łyżeczki Wanilia
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szkl. borówek

Sos:

  • ½ szkl. borówek
  • 1 łyżeczka cukru

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki na placki wymieszaj. Masa ma być gęsta. Smaż na suchej patelni
  • .Borówki i cukier przełóż do rondelka i smaż przez 3-4min. 

Uwagi:

  • Jeżeli używasz mrożonych owoców, nie musisz ich rozmrażać.
tagi borówki, placki, serek wiejski
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!