Placuszki dyniowo-bananowe

Placuszki dyniowo-bananowe

Placuszki dyniowo-bananowe. Polane z karmelizowanymi figami, jogurtem naturalnym i miodem. Posypane startym kakao i cynamonem. Świetne danie o każdej porze dnia.

Placuszki dyniowo-bananowe



Placuszki dyniowo-bananowe

szczegóły:

Porcje

10 szt.

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 szkl. maki ryżowej
  • 1/2 szkl. mixu bg uniwersalnego ( można zamienić na pszenna)
  • 1 łyżeczka pdp bg
  • szczypta sody
  • olejek waniliowy
  • 2/3-1 szkl. mleka roślinnego ( u mnie sojowe)
  • 3 lyzki oleju ryżowego
  • 1 banan
  • 4 ludzki puree z pieczonej dyni
  • Dodatki:
  • figi
  • miód
  • cynamon i kakao

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki zblendować, smażyć na suchej patelni.
  • Figi pokrój w grube plastry i usmaż z dodatkiem miodu.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *