Jaglanka z warzywami

Jaglanka z warzywami

Jaglanka z warzywami. Proste i smaczne danie. Wystarczy wrzucić na patelnie ulubione warzywa, dodać przyprawy i jaglankę aby po chwili delektować się pysznym lekkim jedzonkiem.

Jaglanka z warzywami



Jaglanka z warzywami

szczegóły:

Porcje

1-2 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 woreczek kaszy jaglanej
  • 1 mała cukinia
  • 1/2 małego bakłażana
  • 2 łyżki ajvaru
  • ulubione przyprawy
  • koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
  • cebula, 2 ząbki czosnku
  • olej
  • sol, pieprz, cukier- do smaku
  • 2 łyżki płatków drożdżowych
  • natka pietruszki
  • 2-3 łyżki wody

Przygotowanie


  • Kasze przelej wrzątkiem, dodaj szklankę wody. Gotuj, aż kasza wchłonie cała wodę.
  • Cukinie, bakłażana, cebule, czosnek pokrój drobno. Cebule z czosnkiem podsmaż na oleju, dodaj cukinie, bakłażana, wodę , koncentrat, ajvar oraz przyprawy.
  • Gotuj pod przykryciem aż będę miękkie. Na koniec dodaj kasze, płatki drożdżowe. Gotuj 2-3 min.

 !!Jest świetnym farszem do pieczonej papryki, cukinii lub bakłażana.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz