Kruche tartaletki z owocami i czekoladą

Kruche tartaletki z owocami i czekoladą

Kruche tartaletki z owocami i czekoladą. Maślane delikatne kruche, w środku soczyste i słodkie sezonowe owoce oraz czekolada. Wspaniałe deserki, które zachwyca smakiem i aromatem.

Kruche tartaletki z owocami i czekoladą



Kruche tartaletki z owocami i czekoladą

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

15 min + 20 godzina w lodówce

Czas gotowania

30-40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Kruche:
  • 1 szkl. maki owsianej
  • 1/2 szkl. maki ziemniaczanej
  • 1/3 szkl. maki z tapioki
  • 1/3 szkl. masła
  • 1 łyżka łusek babki jojowatej
  • 1 łyżeczka proszku do (bg)
  • wanilia
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • szczypta soli
  • 2 łyżki dowolnego slodzidła
  • Dodatki:
  • brzoskwinie, śliwki, borówki
  • 2 łyżki budyniu waniliowego

Przygotowanie


  • Owoce pokrój na mniejsze kawałki, posyp budyniem, wymieszaj
  • Wszystkie składniki na kruche wymieszaj, włóż do lodówki na 20 min.
  • Ciasto podziel na dwie części. Cześć na spody rozwałkuj, wytnij kolka większe od foremek. Ciasto włóż do foremek i dobrze dociśnij do brzegów, delikatnie ponakłuwaj.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 3 min. Na podpieczone spod wyłóż pokruszoną kostkę dowolnej czekoladę i owoce. Pozostałe ciasto pokrusz na owoce. Wstaw do piekarnika na 30 min. ( 200’C)

To ciasto możesz wykonać z klasycznego kruchego.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz