Łosoś teriyaki

Łosoś teriyaki

Łosoś teriyaki z ziemniakami i pyszną surówką. Azjatyckie smaki pomieszane z klasycznymi dodatkami.

Łosoś teriyaki



Łosoś teriyaki

szczegóły:

Porcje

1szt

Czas przygotowania

20 godz.

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 filety z łososia
  • ziemniaki
  • Sos:
  • sok z limonki
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki sosu sojowego bg
  • ząbek czosnku
  • kawałeczek imbiru
  • pieprz
  • Surówka:
  • jabłko
  • por
  • marchewka
  • musztarda
  • majonez wegański
  • sól i pieprz

Przygotowanie


  • Surówka: marchewkę i jabłko zetrzyj na tarce. Pora drobno pokrój. dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. 
  • Łososia umyj, oczyść, zdejmij skórą. Zalej marynatą i odstaw na godzinę ( najlepiej na całą noc). Usmaż na rozgrzanej patelni grillowej, w czasie smażenia polej marynata i posyp sezamem.
  • Ziemniaki ugotuj i usmaż z przyprawami. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz