Racuchy z jabłkami bg

Racuchy z jabłkami bg

Racuchy z jabłkami bg Wychodzą tak jak w tradycyjnej wersji. Pięknie wyrastają, są mięciutkie i puszyste. Smakują wspaniale.

Racuchy z jabłkami bg



Racuchy z jabłkami bg

szczegóły:

Porcje

8 szt.

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 szkl. mixu bezglutenowego
  • 1/2 szkl. maki ryżowej
  • 1/2 szkl. ziemniaczanej
  • wanilia
  • 3 łyżki dowolnego slodzidła
  • 1 1/2 szkl. ciepłego mleka roślinnego
  • 1/2 opakowania suchych drożdży
  • olej do smażenia ( ryżowy)
  • 4-5 jabłek pokrojonych w kostkę
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 15-20 min.
  • Smaż pod przykryciem na rozgrzanej patelni z dodatkiem małej ilości oleju.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz