Zupa rybnaZupa rybna pełna orientalnych smaków. Gęsta, aromatyczna i super rozgrzewa. Można ją podawać z dodatkiem makaronu, ulubionego chleba.szczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania30 minPoziom trudnościłatweSkładniki:ziemniak,duża marchewka,pietruszka,cebula,kawałek pora i selera,natka pietruszki2 ząbki czosnku – drobno posiekać2 liście laurowesos rybny – 1/2 buteleczki1 łyżka sosu sojowegoprzyprawy: kolendra, trawa cytrynowa, przyprawy tajskie, papryka słodka , kurkuma, pieprz, szczypta chilli1 łyżka masła klarowanego2 l bulionu ( drobiowy)2 łyżki koncentratu pomidorowegosok z cytryny lub limonkikawałek dorsza i łososia kilka krewetekPrzygotowanieWarzywa obierz i zetrzyj na tarce.Ryby pokrój w większa kostkę.Warzywa podsmaż na maśle, dodaj kurkumę. Po minucie dodaj pozostałe składniki. Po 20 min. dodaj rybę , delikatnie wymieszaj. Po 2-3 min dodaj sok z cytryny, sprawdź smak w razie potrzeby dopraw.# dorsz# krewetki# łosoś# wegetariańskie# zupa# zupa rybna Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Racuchy z jabłkami bg Następny Wpis Waniliowa owsianka z gruszką