zupa rybna

Zupa rybna

Zupa rybna pełna orientalnych smaków. Gęsta, aromatyczna i super rozgrzewa. Można ją podawać z dodatkiem makaronu, ulubionego chleba.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
19/09/2021

Zupa rybna

Zupa rybna pełna orientalnych smaków. Gęsta, aromatyczna i super rozgrzewa. Można ją podawać z dodatkiem makaronu, ulubionego chleba.



zupa rybna

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • ziemniak,
  • duża marchewka,
  • pietruszka,
  • cebula,
  • kawałek pora i selera,
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku – drobno posiekać
  • 2 liście laurowe
  • sos rybny – 1/2 buteleczki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • przyprawy: kolendra, trawa cytrynowa, przyprawy tajskie, papryka słodka , kurkuma, pieprz, szczypta chilli
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 2 l bulionu ( drobiowy)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sok z cytryny lub limonki
  • kawałek dorsza i łososia
  • kilka krewetek

Przygotowanie


  • Warzywa  obierz i zetrzyj na tarce.
  • Ryby pokrój w większa kostkę.
  • Warzywa podsmaż na maśle, dodaj kurkumę. Po minucie dodaj pozostałe składniki. Po 20 min. dodaj rybę , delikatnie wymieszaj. Po 2-3 min dodaj sok z cytryny, sprawdź smak w razie potrzeby dopraw.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Śledź mnie na IG