naleśniki z twarogiem i jagodami

Naleśniki z twarogiem i jagodami

Naleśniki z twarogiem i jagodami, to najlepsze śniadanie w sezonie, które z łatwością przygotujesz.

Naleśniki z twarogiem i jagodami

Jak kochasz jagody i jagodzianki, to te naleśniki są dla Ciebie :). Naleśniki z twarogiem i jagodami, to najlepsze śniadanie w sezonie, które z łatwością przygotujesz.

Waniliowe naleśniki budyniowe, cytrynowy twarożek i jagody z nutką cytryny, to przepis na najlepsze śniadanie jakie zjesz.

Naleśniki budyniowe są miękkie i bardzo elastyczne i przyjemnie rozpływają się w ustach.

Twarożek śmietankowy, delikatnie słodki z nutka cytryny doskonale komponuje się z naleśnikami. Do przygotowania naleśników możesz użyć dowolnego, ulubionego twarogu.

Sos jagodowy im więcej tym lepiej na naleśnikach 🙂 Cudownie otula naleśniki z twarogiem i wspaniale podkręca smak dania.

Przygotowanie jest bardzo proste..

  1. Naleśniki przygotuj zgodnie z przepisem.
  2. Twaróg wymieszaj z pozostałymi składnikami.
  3. Jagody, cukier, skórkę i sok z cytryny gotuj przez 3-4 min. Sok ma sie troche zredukować.
  4. Naleśniki posmaruj twarogiem, złóż w trojkąt.
  5. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło. Naleśniki smaż z obu stron na złoty kolor.
  6. Naleśniki podaj z kleksem jogurtu greckiego. Polej sosem jagodowym i posyp cukrem aby cos chrupało 🙂

Naleśniki z twarogiem i jagodami

Jak kochasz jagody i jagodzianki, to te naleśniki są dla Ciebie :). Naleśniki z twarogiem i jagodami, to najlepsze śniadanie w sezonie, które z łatwością przygotujesz.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
naleśniki z twarogiem i jagodami
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 5 minuty
Danie Śniadanie
Kuchnia polska
Porcje 7 szt.

Sprzęt

  • 1 patelnia do naleśników 26 cm
  • 1 duża patelnia
  • 1 miska
  • 1 duży talerz

Składniki
  

Naleśniki budyniowe ( 7 szt.) – przepis w treści wpisu

Ser:

  • 500 g twarogu śmietankowego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • ½ szt. skorka z cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka wanilii

Sos jagodowy:

  • 300 g jagód
  • łyżki cukru
  • ½ szt. sok i skorka z cytryny

Dodatki:

  • 1 szt. gęsty jogurt grecki
  • 1 szt. cukier do posypania

Przygotowanie

  • Naleśniki przygotuj zgodnie z przepisem.
  • Twaróg wymieszaj z pozostałymi składnikami.
  • Jagody, cukier, skórkę i sok z cytryny gotuj przez 3-4 min. Sok ma sie troche zredukować.
  • Naleśniki posmaruj twarogiem, złóż w trojkąt.
  • Na rozgrzanej patelni rozpuść masło. Naleśniki smaż z obu stron na złoty kolor.
  • Naleśniki podaj z kleksem jogurtu greckiego. Polej sosem jagodowym i posyp cukrem aby cos chrupało 🙂
tagi jagody, naleśniki, naleśniki budyniowe, nalesniki z serem

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!