Krążki cukinii w cieście

Krążki cukinii w cieście, to pyszna i prosta w przygotowaniu sezonowa przekąska.

To danie nie jest fit, ale warto je zrobić w sezonie, kiedy warzywa smakują najlepiej. Ta prosta przekąska smakuje dorosłym i dzieciom. Sprawdzi się jako dodatek na grilla, przekąska lub nawet jako obiad czy kolacja.

Przygotowanie jest bardzo proste. Składniki na masę wymieszaj. Cukinie pokrój w cienkie plastry, obtocz w masie i smaż z obu stron na złoty kolor.

Po usmażeniu cukinie przełóż na ręcznik papierowy aby pochłonął trochę z tłuszczu.

Podawaj z ulubionymi sosami : mix ketchup majonez, do big maca, ketchup.

Zobacz również

Smażona cukinia z sosem koperkowym
Smażona cukinia z sosem koperkowym, to prosta i pyszna przekąska lub samodzielne danie.
Sprawdź przepis
Smażona cukinia z sosem koperkowym

Krążki cukinii w cieście

Pyszna i prosta w przygotowaniu sezonowa przekąska.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
krążki z cukinii
Danie Przekąski
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 głęboki talerz
  • 1 duża patelnia

Składniki
  

Masa:

  • 1 szt. jajko
  • ½ szkl. mąki
  • ½ szkl. mleka
  • 2 łyżki parmezanu
  • po ½ łyzeczki sól, pieprz, czosnek, harrisa

sos:

  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • ½ łyżki musztardy grillowej dowolna ostra

Dodatki:

  • 1 szt. olej do smażenia

Przygotowanie

  • Składniki na masę wymieszaj. Cukinie pokrój w cienkie plastry, obtocz w masie i smaż z obu stron na złoty kolor.
tagi cukinia, krążki z cukinii
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!




Śledź mnie na IG