Krążki cukinii w cieście
Krążki cukinii w cieście, to pyszna i prosta w przygotowaniu sezonowa przekąska.
To danie nie jest fit, ale warto je zrobić w sezonie, kiedy warzywa smakują najlepiej. Ta prosta przekąska smakuje dorosłym i dzieciom. Sprawdzi się jako dodatek na grilla, przekąska lub nawet jako obiad czy kolacja.
Przygotowanie jest bardzo proste. Składniki na masę wymieszaj. Cukinie pokrój w cienkie plastry, obtocz w masie i smaż z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu cukinie przełóż na ręcznik papierowy aby pochłonął trochę z tłuszczu.
Podawaj z ulubionymi sosami : mix ketchup majonez, do big maca, ketchup.
Przepisy, które mogą Cię zainteresować:
Sprzęt
- 1 głęboki talerz
- 1 duża patelnia
Składniki
Masa:
- 1 szt. jajko
- ½ szkl. mąki
- ½ szkl. mleka
- 2 łyżki parmezanu
- po ½ łyzeczki sól, pieprz, czosnek, harrisa
sos:
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- ½ łyżki musztardy grillowej dowolna ostra
Dodatki:
- 1 szt. olej do smażenia
Przygotowanie
- Składniki na masę wymieszaj. Cukinie pokrój w cienkie plastry, obtocz w masie i smaż z obu stron na złoty kolor.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!