frytki z cukinii

Frytki z cukinii

Frytki z cukinii, to pyszna i zdrowa przekąska.
Ocena: 0
Sylwia
Komentarze: 0
29/06/2024

Frytki z cukinii

Frytki, to kolejna pyszna przekąska z cukinii, tym razem w wersji bardziej fit.

Świetnie się sprawdzą na co dzień jak i na imprezy. Są bardzo proste w przygotowaniu. Chętnie sięgają po nie dorośli i dzieci.

Jeżeli wolisz smażone dania, to frytki można usmażyć.

Frytki z cukinii podawaj z ulubionymi sosami : koperkowy, czosnkowy, mix ketchup majonez, do big maca, ketchup.

Najlepiej zjeść je od razu po upieczeniu.

Zobacz również

Scarpaccia
Scarpaccia, toskański placek z cukinii. Płaski, chrupiący i bardzo aromatyczny.
Sprawdź przepis
Scarpaccia

Przygotowanie:

  • Cukinię pokrój w słupki. Jajko rozmąć z przyprawami.
  • Frytki obtocz w jajku a następnie w panko wymieszanym z parmezanem. Przełóż na blachę do pieczenia, polej oliwą z oliwek.
  • Wstaw do piekarnika na 15-20 min. w 180’C.

Frytki z cukinii

Frytki z cukinii, to pyszna i zdrowa przekąska.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
frytki z cukinii
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Danie Obiad
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 2 duże talerze
  • 1 deska i nóż

Składniki
  

  • 1 szt. cukinia
  • 1 szt. jajko
  • po½ łyżeczki sol, pieprz, czosnek, harrisa
  • ½ szkl. panko lub bulka tarta
  • 1 łyżka parmezanu

Przygotowanie

  • Cukinię pokrój w słupki. Jajko rozmąć z przyprawami.
  • Frytki obtocz w jajku a następnie w panko wymieszanym z parmezanem. Przełóż na blachę do pieczenia, polej oliwą z oliwek.
  • Wstaw do piekarnika na 15-20 min. w 180'C.
tagi cukinia, frytki z cukinii
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!




Śledź mnie na IG