Frytki z cukinii
Frytki, to kolejna pyszna przekąska z cukinii, tym razem w wersji bardziej fit.
Świetnie się sprawdzą na co dzień jak i na imprezy. Są bardzo proste w przygotowaniu. Chętnie sięgają po nie dorośli i dzieci.
Jeżeli wolisz smażone dania, to frytki można usmażyć.
Frytki z cukinii podawaj z ulubionymi sosami : koperkowy, czosnkowy, mix ketchup majonez, do big maca, ketchup.
Najlepiej zjeść je od razu po upieczeniu.
Przygotowanie:
- Cukinię pokrój w słupki. Jajko rozmąć z przyprawami.
- Frytki obtocz w jajku a następnie w panko wymieszanym z parmezanem. Przełóż na blachę do pieczenia, polej oliwą z oliwek.
- Wstaw do piekarnika na 15-20 min. w 180’C.
Przepisy, które mogą Cię zainteresować
Sprzęt
- 2 duże talerze
- 1 deska i nóż
Składniki
- 1 szt. cukinia
- 1 szt. jajko
- po½ łyżeczki sol, pieprz, czosnek, harrisa
- ½ szkl. panko lub bulka tarta
- 1 łyżka parmezanu
Przygotowanie
- Cukinię pokrój w słupki. Jajko rozmąć z przyprawami.
- Frytki obtocz w jajku a następnie w panko wymieszanym z parmezanem. Przełóż na blachę do pieczenia, polej oliwą z oliwek.
- Wstaw do piekarnika na 15-20 min. w 180'C.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!