frytki z cukinii

Frytki z cukinii

Frytki z cukinii, to pyszna i zdrowa przekąska.

Frytki z cukinii

Frytki, to kolejna pyszna przekąska z cukinii, tym razem w wersji bardziej fit.

Świetnie się sprawdzą na co dzień jak i na imprezy. Są bardzo proste w przygotowaniu. Chętnie sięgają po nie dorośli i dzieci.

Jeżeli wolisz smażone dania, to frytki można usmażyć.

Frytki z cukinii podawaj z ulubionymi sosami : koperkowy, czosnkowy, mix ketchup majonez, do big maca, ketchup.

Najlepiej zjeść je od razu po upieczeniu.

Zobacz również

Scarpaccia
Scarpaccia, toskański placek z cukinii. Płaski, chrupiący i bardzo aromatyczny.
Sprawdź przepis
Scarpaccia

Przygotowanie:

  • Cukinię pokrój w słupki. Jajko rozmąć z przyprawami.
  • Frytki obtocz w jajku a następnie w panko wymieszanym z parmezanem. Przełóż na blachę do pieczenia, polej oliwą z oliwek.
  • Wstaw do piekarnika na 15-20 min. w 180’C.

Przepisy, które mogą Cię zainteresować

u003csvg aria-hidden=u0022trueu0022 focusable=u0022falseu0022 data-prefix=u0022fasu0022 data-icon=u0022check-circleu0022 class=u0022svg-inlineu002du002dfa fa-check-circle fa-w-16u0022 role=u0022imgu0022 xmlns=u0022http://www.w3.org/2000/svgu0022 viewBox=u00220 0 512 512u0022u003eu003cpath fill=u0022currentColoru0022 d=u0022M504 256c0 136.967-111.033 248-248 248S8 392.967 8 256 119.033 8 256 8s248 111.033 248 248zM227.314 387.314l184-184c6.248-6.248 6.248-16.379 0-22.627l-22.627-22.627c-6.248-6.249-16.379-6.249-22.628 0L216 308.118l-70.059-70.059c-6.248-6.248-16.379-6.248-22.628 0l-22.627 22.627c-6.248 6.248-6.248 16.379 0 22.627l104 104c6.249 6.249 16.379 6.249 22.628.001zu0022u003eu003c/pathu003eu003c/svgu003e

Frytki z cukinii

Frytki z cukinii, to pyszna i zdrowa przekąska.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
frytki z cukinii
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Danie Obiad
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 2 duże talerze
  • 1 deska i nóż

Składniki
  

  • 1 szt. cukinia
  • 1 szt. jajko
  • po½ łyżeczki sol, pieprz, czosnek, harrisa
  • ½ szkl. panko lub bulka tarta
  • 1 łyżka parmezanu

Przygotowanie

  • Cukinię pokrój w słupki. Jajko rozmąć z przyprawami.
  • Frytki obtocz w jajku a następnie w panko wymieszanym z parmezanem. Przełóż na blachę do pieczenia, polej oliwą z oliwek.
  • Wstaw do piekarnika na 15-20 min. w 180'C.
tagi cukinia, frytki z cukinii

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!