Sernik Oreo
Sernik Oreo pieczony. Kremowy, delikatnie słodki sernik, doskonały na różne okazje. Ciasteczka są w masie serowej, w dekoracji oraz w spodzie sernika. Miłośnicy Oreo będą zachwyceni. Ciasto pieczone jest w kąpieli wodnej aby było jasne i nie popękało. Jest proste do zrobienia, więc każdy sobie poradzi.

szczegóły:
Porcje
1
Czas przygotowania
20
Czas gotowania
60min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Spód: ciasteczka przełóż do blendera, rozdrobnij na mączkę. Dodaj rozpuszczone masło i ponownie wymieszaj.
- Ciasteczka przełóż do przygotowanego rantu, wyrównaj i mocno uklep. Wstaw do lodówki.
- Sernik: mascarpone, śmietankę i cukier puder ukręć na gęsty krem. Odłóż 2-3 pełne łyżki masy do dekoracji. Wstaw do lodówki.
- Dodaj jajka, twaróg i budyń, wymieszaj do połączenia się składników. Dodaj pokruszone ciasteczka z kremem i dokładnie wymieszaj szpatułą.
- Masę przełóż na przygotowany spód. Wyrównaj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 180’C pojemnik z wodą i następnie sernik. Po 5 min zmniejsz temperaturę do 130’C i piecz kolejne 55 min. Po upieczeniu zostaw sernik w piekarniku, uchyl drzwiczki. Zimny sernik wstaw do lodówki na kilka godzin.
- Zimny sernik posmaruj cienką warstwą kremu z mascarpone, resztę kremu przełóż do rękawa cukierniczego z tylką M1i włóż do lodówki.
- Z ciasteczek zdrap krem, następnie drobno je potłucz. Obsyp sernik góra i boki.




