Naleśniki budyniowe

Naleśniki budyniowe

Naleśniki budyniowe są bardzo proste w przygotowaniu.

Naleśniki budyniowe

Naleśniki budyniowe są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać składniki i usmażyć na złoty kolor z obu stron.

Usmażone naleśniki są bardzo elastyczne i obłędnie pachną wanilią. Wykorzystasz je do przygotowania słodkich śniadań lub deserów ( tort naleśnikowy). . Naleśniki posmaruj ulubionymi dodatkami i rozkoszuj się ich smakiem.

Zobacz również

Dutch Baby z borówkami 
Pyszny, puszysty naleśnik z sezonowymi owocami
Sprawdź przepis
dutch baby z borówkami

Przygotowanie jest bardzo proste..

  1. Wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw na kilka minut.
  2. Smaż na rozgrzanej suchej patelni na złoty kolor z obu stron.
  3. Naleśniki posmaruj ulubionymi dodatkami.

Naleśniki przełożone twarogiem warto usmażyć na maśle. Zyskają na smaku i będą przyjemnie chrupiące 🙂

Naleśniki budyniowe

Naleśniki budyniowe są bardzo proste w przygotowaniu.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
Naleśniki budyniowe
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Danie Śniadanie
Kuchnia polska
Porcje 7 szt.

Sprzęt

  • 1 miska
  • 1 patelnia 26 cm
  • 1 rózga

Składniki
  

  • 300 g mleka
  • 80 g mąki
  • 40 g budyniu waniliowego 1 op.
  • 1 lyżka oleju
  • 2 szt. jajka

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na kilka minut.
  • Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni, z obu stron na zloty kolor.
tagi naleśniki, naleśniki budyniowe

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!