Naleśniki budyniowe
Naleśniki budyniowe są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać składniki i usmażyć na złoty kolor z obu stron.
Usmażone naleśniki są bardzo elastyczne i obłędnie pachną wanilią. Wykorzystasz je do przygotowania słodkich śniadań lub deserów ( tort naleśnikowy). . Naleśniki posmaruj ulubionymi dodatkami i rozkoszuj się ich smakiem.
Przygotowanie jest bardzo proste..
- Wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw na kilka minut.
- Smaż na rozgrzanej suchej patelni na złoty kolor z obu stron.
- Naleśniki posmaruj ulubionymi dodatkami.
Naleśniki przełożone twarogiem warto usmażyć na maśle. Zyskają na smaku i będą przyjemnie chrupiące 🙂
Przepisy, które mogą Cię zainteresować:
Sprzęt
- 1 miska
- 1 patelnia 26 cm
- 1 rózga
Składniki
- 300 g mleka
- 80 g mąki
- 40 g budyniu waniliowego 1 op.
- 1 lyżka oleju
- 2 szt. jajka
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na kilka minut.
- Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni, z obu stron na zloty kolor.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!