Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Zupa meksykańska🌶🍅Niezwykle sycąca, aromatyczna i co najważniejsze genialnie rozgrzewa. Koniecznie wypróbujcie i dajcie znać czy smakowała.

Zupa meksykańska

Zupa meksykańska🌶🍅Niezwykle sycąca, aromatyczna i co najważniejsze genialnie rozgrzewa. Koniecznie wypróbujcie i dajcie znać czy smakowała.



Zupa meksykańska

szczegóły:

Porcje

1

Czas przygotowania

20

Czas gotowania

60 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 0,5kg mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • kawałek pora
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • puszka pomidorów krojonych
  • 3 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych lub parmezanu
  • po łyżeczce :kumin, czosnek suszony, harrisa, sól, pieprz, suszona cebulka, kurkuma, papryka słodka, kolendra, bazylia, płatki chilli
  • łyżeczka oleju
  • puszka fasoli – bez wody
  • mała puszka kukurydzy – bez wody
  • 1/2 słoiczka ciecierzycy – bez wody
  • natka pietruszki ( drobno posiekana)
  • 1-1 1/2l bulionu
  • 2 marchewki

Przygotowanie


  • Do garnka dodaj olej, następnie pokrojony czosnek, cebule i marchewkę. Smaż pół minuty, dodaj dodaj kurkumę. Dodaj suszona cebulkę, następnie mięso i koncentrat. Smaż przez przez 5-6 min cały czas mieszając.
  • Dodaj pozostałe produkty. Wymieszaj. Przykryj pokrywka i gotuj przez 30 min. Mieszaj kilka razy, sprawdź smak. W razie potrzeby dosyp przypraw.
  • Podawaj z ryżem lub chlebem.
    Smacznego❤️
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz