Fasolka szparagowa w sosie koperkowym

Fasolka szparagowa w sosie koperkowym

Fasolka szparagowa z pysznym sosem koperkowym z dodatkiem pomidorów suszonych i orzechów. Jest świetnym dodatkiem do obiadu lub jako samodzielne danie.

Fasolka szparagowa w sosie koperkowym

Fasolka szparagowa z pysznym sosem koperkowym z dodatkiem pomidorów suszonych i orzechów. Jest świetnym dodatkiem do obiadu lub jako samodzielne danie.


Fasolka szparagowa w sosie koperkowym

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

1 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 400g fasolki szparagowej ugotowanej
  • 6-7 pomidorów suszonych
  • pestki słonecznika uprażone ( można dać z dyni)
  • * orzeszki (opcjonalnie)
  • Dressing:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • garść bazylii
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka dowolnego płynnego słodzidła

Przygotowanie:


  • Składniki na dressing zmiksuj. Pomidory pokój w paseczki. Przełóż do miski razem z pozostałymi składnikami.
  • Całość wymieszaj. Gotowe.

przepis od Kinga Paruzel

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *