Fasolka szparagowa w sosie koperkowym

Fasolka szparagowa w sosie koperkowym

Fasolka szparagowa z pysznym sosem koperkowym z dodatkiem pomidorów suszonych i orzechów. Jest świetnym dodatkiem do obiadu lub jako samodzielne danie.

Fasolka szparagowa w sosie koperkowym



Fasolka szparagowa w sosie koperkowym

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

1 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 400g fasolki szparagowej ugotowanej
  • 6-7 pomidorów suszonych
  • pestki słonecznika uprażone ( można dać z dyni)
  • * orzeszki (opcjonalnie)
  • Dressing:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • garść bazylii
  • sol, pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka dowolnego płynnego słodzidła

Przygotowanie:


  • Składniki na dressing zmiksuj. Pomidory pokój w paseczki. Przełóż do miski razem z pozostałymi składnikami.
  • Całość wymieszaj. Gotowe.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz