Muffinki z malinami i czekoladaszczegóły:Porcje10-12 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania30 minPoziom trudnościłatweSkładniki:300 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniapół łyżeczki sody oczyszczonej130 g drobnego cukru2 duże jajka1 szklanka (250 ml) jogurtu greckiego gęstegopół szklanki oleju ryżowegoskórka otarta z 1 cytrynyDodatki:350 g malin, świeżych lub mrożonychgroszki czekoladowePrzygotowanieUkręć jajka z cukrem, dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki. Przelej do foremek do 2/3 wysokości. Piecz przez 25 min w temp. 180’C lub do suchego patyczka. # czekolada# jogurt grecki# maliny# muffinki Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Fasolka szparagowa w sosie koperkowym Następny Wpis Ciasto malinowo-owsiane