Ciasto malinowo-owsiane

Ciasto malinowo-owsiane

Ciasto malinowo-owsiane. Szybki deser z kilku składników, bez glutenu, jajek i mleka. Można je zrobić z dowolnymi owocami. Zdrowa przekąska do pracy czy szkoły lub szybkie ciacho dla niezapowiedzianych gości.

Ciasto malinowo-owsiane



Ciasto malinowo-owsiane

szczegóły:

Porcje

1-2 szt

Czas przygotowania

15 min + cała noc w lodówce

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ilość na mała keksówkę.
  • Ciasto:
  • 1 1/2 szkl. maki owsianej (bg)
  • 1 szkl. płatków owsianych (bg)
  • 2 łyżki dowolnego slodzidła
  • 2-3 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka proszku dp (bg)
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju
  • 300g. malin
  • 1 łyżka budyniu waniliowego (bg)

Przygotowanie


  • Maliny posyp budyniem. Wymieszaj.
  • Włącz piekarnik na 200’C.
  • Składniki na ciasto wymieszaj. Podziel na 2 części. Z pierwszej zrób spód ciasta, następnie wyłóż maliny. Na maliny rozkrusz pozostałe ciasto.
  • Wstaw do piekarnika na 30 min.
  • Zimne ciasto potnij na mniejsze kawałki. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *