Fasolka szparagowa z grillowaną piersią z kurczaka

Fasolka szparagowa z grillowaną piersią z kurczaka

Fasolka szparagowa z grillowaną piersią z kurczaka w pysznym sosie koperkowym z dodatkiem pomidorów suszonych i orzechów. Pomysł na lekkie i pyszne danie, które przygotujesz w 20 min.

Fasolka szparagowa z grillowaną piersią z kurczaka



Fasolka szparagowa z grillowaną piersią z kurczaka

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

1 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 400g fasolki szparagowej ugotowanej
  • 6-7 pomidorów suszonych
  • pestki słonecznika uprażone ( można dać z dyni)
  • * orzeszki (opcjonalnie)
  • Dressing:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • garść bazylii
  • sol, pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka dowolnego płynnego słodzidła
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka

Przygotowanie:


  • Składniki na dressing zmiksuj. Pomidory pokój w paseczki. Przełóż do miski razem z pozostałymi składnikami.
  • Całość wymieszaj.
  • Pierś oczyść, posyp przyprawami. Zawiń w papier i smaż na patelni grillowej po 5 min z każdej ztrony.
  • Usmażoną pierś pokrój w plastry. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz