leczo

Leczo

Leczo wersja wegetariańska. Pyszne, rozgrzewające danie z sezonowych warzyw. Jest świetnym dodatkiem do ryżu, makaronu lub ulubionego chleba.


Leczo



leczo

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 mała cukinie
  • 5 papryk czerwonych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • mały kawałek pora
  • 2/3 koncentratu pomidorowego
  • 0,5l wody
  • natka pietruszki
  • 2 gałązki bazylii, rozmarynu
  • Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, cebula suszona, ziele angielskie, liść laurowy, kumin, kurkuma

Przygotowanie


  • Warzywa pokrój drobno. W garnku podsmaż cebule, pora, czosnek.. Dodaj pozostałe składniki.
  • Gotuj pod przykryciem na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. W razie potrzeby dolej wodę i dopraw.
  • Podaj z ryżem lub z ulubionym chlebem. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *