Fasolka szparagowa z bułką tartą
Fasolka szparagowa z bułką tartą, to klasyka letnich obiadów. Nie jest to fit danie, ale jest pyszne i warto je zrobić.
To świetny dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Fasolka pasuje do ziemniaków, mizerii, mięsa czy jajek sadzonych.
Danie jest tłuste i dosyć ciężkie ale takie ma być. Ma wspaniały smak, na który się czeka cały rok.
Przepisy, które mogą Cię zainteresować:
Sprzęt
- 1 patelnia
Składniki
- 400 g fasolki szparagowej ugotowanej
- 3 łyżki masła
- 3-4 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki Sól
- 2 ząbki ząbki czosnku
Przygotowanie
- Czosnek usmaż na maśle, dodaj bułkę. Smaż przez minutę, dodaj fasolkę, oliwę, sól. Wymieszaj. Smaż, aż bułka ładnie się zarumieni.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!