fasolka szparagowa z bulką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą, to klasyka letnich obiadów.

Fasolka szparagowa z bułką tartą, to klasyka letnich obiadów. Nie jest to fit danie, ale jest pyszne i warto je zrobić.

To świetny dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Fasolka pasuje do ziemniaków, mizerii, mięsa czy jajek sadzonych.

Danie jest tłuste i dosyć ciężkie ale takie ma być. Ma wspaniały smak, na który się czeka cały rok.

Przepisy, które mogą Cię zainteresować

u003csvg aria-hidden=u0022trueu0022 focusable=u0022falseu0022 data-prefix=u0022fasu0022 data-icon=u0022check-circleu0022 class=u0022svg-inlineu002du002dfa fa-check-circle fa-w-16u0022 role=u0022imgu0022 xmlns=u0022http://www.w3.org/2000/svgu0022 viewBox=u00220 0 512 512u0022u003eu003cpath fill=u0022currentColoru0022 d=u0022M504 256c0 136.967-111.033 248-248 248S8 392.967 8 256 119.033 8 256 8s248 111.033 248 248zM227.314 387.314l184-184c6.248-6.248 6.248-16.379 0-22.627l-22.627-22.627c-6.248-6.249-16.379-6.249-22.628 0L216 308.118l-70.059-70.059c-6.248-6.248-16.379-6.248-22.628 0l-22.627 22.627c-6.248 6.248-6.248 16.379 0 22.627l104 104c6.249 6.249 16.379 6.249 22.628.001zu0022u003eu003c/pathu003eu003c/svgu003e

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą, to klasyka letnich obiadów.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
fasolka szparagowa z bulką tartą
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 5 minuty
Danie Obiad
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 patelnia

Składniki
  

  • 400 g fasolki szparagowej ugotowanej
  • 3 łyżki masła
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki Sól
  • 2 ząbki ząbki czosnku

Przygotowanie

  • Czosnek usmaż na maśle, dodaj bułkę. Smaż przez minutę, dodaj fasolkę, oliwę, sól. Wymieszaj. Smaż, aż bułka ładnie się zarumieni.
tagi fasolka szparagowa, fasolka w bułce tartej

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!