fasolka szparagowa z bulką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą, to klasyka letnich obiadów.
Ocena: 0
Sylwia
Komentarze: 0
29/06/2024

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą, to klasyka letnich obiadów. Nie jest to fit danie, ale jest pyszne i warto je zrobić.

To świetny dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Fasolka pasuje do ziemniaków, mizerii, mięsa czy jajek sadzonych.

Danie jest tłuste i dosyć ciężkie ale takie ma być. Ma wspaniały smak, na który się czeka cały rok.

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą, to klasyka letnich obiadów.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
fasolka szparagowa z bulką tartą
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 5 minuty
Danie Obiad
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 patelnia

Składniki
  

  • 400 g fasolki szparagowej ugotowanej
  • 3 łyżki masła
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki Sól
  • 2 ząbki ząbki czosnku

Przygotowanie

  • Czosnek usmaż na maśle, dodaj bułkę. Smaż przez minutę, dodaj fasolkę, oliwę, sól. Wymieszaj. Smaż, aż bułka ładnie się zarumieni.
tagi fasolka szparagowa, fasolka w bułce tartej
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!




Śledź mnie na IG