Migdałowe ciasto z cukinią

Migdałowe ciasto z cukinią

Migdałowe ciasto z cukinią i nutką limonki. Delikatne, wilgotne ciasto bez glutenu, proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto jest doskonałe aby przemycić trochę warzyw do diety.

Migdałowe ciasto z cukinią

Migdałowe ciasto z cukinią i nutką limonki. Delikatne, wilgotne ciasto bez glutenu, proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto jest doskonałe aby przemycić trochę warzyw do diety. Cukinia jest niewyczuwalna, i prawie niewidoczna:)


Migdałowe ciasto z cukinią

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

15min

Czas gotowania

45 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 szklanka startej cukinii ze skórką
  • 200g mielonych migdałów
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 proszku do pieczenia
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1/2 łyżeczki skórki z limonki
  • 1/4 szkl. oleju ryżowego
  • 1/3 szkl. cukru
  • szczypta soli
  • 1 banan
  • płatki migdałowe
  • Lukier: 4 łyżki cukru pudru+ sok z cytryny


Przygotowanie :


Cukinie zetrzyj na tarce, nie wyciskaj wody.

Jajka ukręć z cukrem, następnie dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.

Przełóż do foremki keksówki, posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na 40-45 min.

Wystudzone ciasto polej lukrem.


Ciast z cukinią, które mogą Cię zainteresować:


Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *