Sałatka ziemniaczana z chorizo i fasolką szparagową
Sałatka ziemniaczana z chorizo i fasolką szparagową, to proste danie, które przygotujesz z 5 składników. Doskonała na obiad, imprezy czy na grilla. Jest doskonała aby zużyć stare pieczywo czy ziemniaki, które zostają z obiadu.
szczegóły:
Porcje
2
Czas przygotowania
20
Czas gotowania
15min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Chorizo pokrój w plastry, przełóż na patelnie i smaż przez minutę. Dodaj ziemniak, posyp przyprawami i smaż około 5 min.
- Pod koniec smażenia dodaj fasolkę szparagową.
- Na drugiej patelni podsmaż pokrojony w kostkę chleb posypany czosnkiem. Jak będzie zarumieniony posyp parmezanem.
- Ziemniaki, chorizo i fasolkę przełóż do miski, posyp grzankami i natką pietruszki.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!