Omlet biszkoptowy z brzoskwiniami

Omlet biszkoptowy z brzoskwiniami

Puszysty omlet biszkoptowy przygotowany z samych jajek z dodatkiem jogurtu greckiego i brzoskwiń.

Omlet biszkoptowy z brzoskwiniami

Puszysty omlet biszkoptowy przygotowany z samych jajek z dodatkiem jogurtu greckiego i brzoskwiń, to przepis na doskonałe śniadanie.

Omlet biszkoptowy z brzoskwiniami jest bez mąki, więc będzie idealny dla osób z nietolerancjami.

Przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy oddzielić żółtka od białek. Białka ubyć na sztywna pianę i połączyć z żółtkami.

Omlet można smażyć na maśle lub oleju. Smażysz pod przykryciem, dzięki temu omlet pięknie rośnie. Po usmażeniu z jednej strony możesz go delikatnie odwrócić lub złożyć na pół.

Dodatki są dowolne, mogą być to owoce, dżemy, jogurt, mus owocowy. lub tylko cukier puder.

Zobacz również

Wytrawny Dutch Baby
Wytrawny Dutch Baby, czyli pieczony naleśnik, to popularne danie śniadaniowe i lunchowe pochodzące z kuchni amerykańskiej.
Sprawdź przepis
Wytrawny Dutch Baby

Przepisy, które mogą Cię zainteresować

u003csvg aria-hidden=u0022trueu0022 focusable=u0022falseu0022 data-prefix=u0022fasu0022 data-icon=u0022check-circleu0022 class=u0022svg-inlineu002du002dfa fa-check-circle fa-w-16u0022 role=u0022imgu0022 xmlns=u0022http://www.w3.org/2000/svgu0022 viewBox=u00220 0 512 512u0022u003eu003cpath fill=u0022currentColoru0022 d=u0022M504 256c0 136.967-111.033 248-248 248S8 392.967 8 256 119.033 8 256 8s248 111.033 248 248zM227.314 387.314l184-184c6.248-6.248 6.248-16.379 0-22.627l-22.627-22.627c-6.248-6.249-16.379-6.249-22.628 0L216 308.118l-70.059-70.059c-6.248-6.248-16.379-6.248-22.628 0l-22.627 22.627c-6.248 6.248-6.248 16.379 0 22.627l104 104c6.249 6.249 16.379 6.249 22.628.001zu0022u003eu003c/pathu003eu003c/svgu003e

Omlet biszkoptowy z brzoskwiniami

Puszysty omlet biszkoptowy przygotowany z samych jajek z dodatkiem jogurtu greckiego i brzoskwiń, to przepis na doskonałe śniadanie.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
Omlet biszkoptowy z brzoskwiniami
Czas przygotowania 5 minuty
Danie Śniadanie
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 miska
  • 1 blender
  • 1 mała patelnia

Składniki
  

  • 3 szt. jajka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szczypta soli
  • ½ łyżeczki wanilii
  • 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
  • 1 szt. brzoskwinia
  • 1 łyżka syrop pomarańczowy
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie

  • Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj z cukrem i wanilia. Białka ubij na sztywna pianę z dodatkiem soli. Dodaj do żółtek i delikatnie wymieszaj. Na patelni rozpuść masło, dodaj masę jajeczna. Smaż pod przykryciem, na małym ogniu około 6-8 min. Odwróć. Smaż przez min.
  • Brzoskwinie pokrój w plastry. Usmaż na maśle z dodatkiem syropu pomarańczowego.
  • Omlet przełóż na talerz, dodaj jogurt i owoce. Posyp cukrem pudrem.
tagi bez glutenu, brzoskwinie, omlet, omlet biszkoptowy

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!